Termeni si conditii generale de furnizare a serviciilor poștale ai Scandinavian Courier S.C.  LOGISTIC 4 YOU SRL, cu sediul social în Piatra Neamt, str. Mihai Stamatin, nr. 13,  biroul nr. 4, judetul Neamt, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului Piatra Neamt, sub nr. J27 / 606 / 2014, cod fiscal nr. RO33710098, având contul nr. RO71RNCB 0196 1661 6501 0001 , deschis la Banca Comerciala Romana, reprezentată de Alina Aluculesei , cu funcţia de Manager General, denumita in continuare FURNIZOR DE SERVICII POȘTALE. Condiţii de acceptare a trimiterilor poştale, respectiv reguli pe care trebuie să le îndeplinească trimiterea poştală pentru încheierea ori executarea contractului de furnizare a serviciilor poştale.

Expeditorul este obligat să ambaleze și să sigileze corespunzător trimiterile poștale ce urmează a fi expediate. De asemenea, furnizorul de servicii poștale este obligat să atragă atenția expeditorului față de acest aspect în vederea ambalării și sigilării corespunzătoare a trimiterilor poștale. Logistic 4 You srl are obligaţia de a refuza colectarea trimiterilor poștale ambalate necorespunzător. Expeditorul este obligat să ambaleze trimiterile poștale folosind un ambalaj intact și opac care să nu permită vizualizarea conținutului și care sa corespunda greutății, formei și naturii conținutului, cât și modului și duratei transportului. Ambalajul trimiterilor poștale trebuie să protejeze conținutul împotriva deteriorărilor provocate de manipulările caracteristice operaţiunilor componente ale serviciilor poştale, cum ar fi preluare / încărcare / descărcare / sortare, putând fi realizat din cutii din carton, placaj, lemn, plastic, metal, ambalaje netipizate.

 Oferim facilități de deplasare semi-van (7 m3) și plin (14 m3), sau comenzi mai mici după prețuri individuale. Este necesară o listă cu toate cutiile (etichetate) și mobilierul. Greutatea totală nu poate depăși 1400 kg. Pentru livrare internațională, facem cu ușurință un ocol din rută obișnuită, acest lucru însă poate duce la costuri suplimentare pentru combustibil. După confirmarea rezervării, acesta poate fi anulat gratuit, cu cel puțin 14 zile înainte de data reală de mutare. Anularea după această perioadă va duce la o taxă de 50%, care este, de asemenea, plata în avans. Este necesară o plată în avans de 50% pentru rezervările la jumătate sau în plin van, care pot fi plătite prin transfer internațional către contul nostru. Vă rugăm să rețineți că există o taxă suplimentară de 10 EUR pentru transferul internațional. Șoferul este responsabil pentru aranjarea mărfurilor în interiorul vehiculului și are nevoie de ajutor pentru încărcarea și descărcarea. Mutarea în Copenhaga: prima oră este de 300 DKK, fiecare oră suplimentară este de numai 200.

Colete și paleți

Colectarea transporturilor are loc cu una sau două zile înainte de data de plecare anunțată și vor fi livrate în termen de 4-7 zile lucratoare . Pentru cazul in care convenim cu clientul asupra preluarii cu un curier national , gen NEMOEXPRES , FANCURIER sau altii noi garantam termenul de livrare din momentul intrarii expeditiei in depozitul nostru . Fapt dovedit cu awb ul de transport.Nu este nevoie de ambalaje speciale, atâta timp cât este închis sigură și etichetat cu numele și adresa. Trebuie să fim informați despre fragilitate și despre orice altă nevoie de manipulare specială. Taxa de transport poate fi plătită fie la colectare, fie la livrare. Preferăm lichidități pentru a evita taxele bancare internaționale. Clientul este pe deplin responsabil pentru conținutul lotului său. Conducătorul va efectua un apel către destinatar cu câteva ore înainte de a ajunge la destinație. Scandinavian Courier nu livrează bunuri înghețate sau perisabile, inflamabile sau explozive sau orice bunuri calificate drept ilegale. Noi luam totusi orice altceva. Prețul transportului de mărfuri pe palet este individual și determinat de greutate și dimensiune. Doar trimiteți-ne un e-mail cu măsurătorile precise. Vă rugăm să plasați comanda completând formularul nostru de rezervare. Transport special . Așa cum sloganul nostru sugerează - spre deosebire de alții - că vom transporta aproape orice. În cazul în care este în cutie sau fără formă, mică sau mare - vom găsi calea potrivită pentru a o plasa în vehicul. O listă a câtorva exemple: Electronice fragile ,Motociclete și scutere, Lucruri cumpărate pe internet, Pălării și trofee, Decorațiuni interioare și mobilier, Biciclete și echipamente de fitness ,,Piese auto pneuri ,Instrumente muzicale ,Rochie de mireasă ,Artă ,......

Tipuri de trimiteri poștale: INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE.

Trimiteri poștale INTERNE: LOCO ȘI NAȚIONALE

Trimitere poștală LOCO – Trimitere poștală care urmează să fie livrată în România, în cadrul aceleași localități în care se află Clientul Expeditor.

Trimitere poștală NAȚIONALĂ – Trimitere poștală care urmează să fie livrată în cadrul altei localități decât cea în care se află Clientul Expeditor.

Dimensiunea maximă a unei trimiteri poştale este de 60 cm pentru cea mai mare latură a sa. Greutatea maximă admisă a unei trimiteri poştale este de 31.5 kg. Modalitățile concrete de depunere a trimiterii poștale: Pentru persoanele fizice, comenzile pentru colectarea trimiterilor poștale se fac telefonic la numărul unic 0731484968 , whats app 0731484968 sau online pe site-ulwww.scandinaviancourier.com. După înregistrarea comenzilor, Scandinavian Courier va colecta de la adresa expeditorilor trimiterile poștale în termenele stabilite de comun acord.

Pentru persoanele juridice, comenzile pentru colectarea trimiterilor poștale se fac telefonic la numărul unic 0731484968 , whats app 0731484968 sau online pe site-ul www.scandinaviancourier.com. După înregistrarea comenzilor, Scandinavian Courier va colecta de la adresa expeditorilor trimiterile poștale în termenele stabilite de comun acord. 

Ambalează corect.

Sunt obiecte care au nevoie de atenție specială la ambalare. Pentru ca expedierea să se desfășoare fără probleme, este foarte important să respecți indicaţiile furnizorului de servicii de curierat. SCANDINAVIAN Courier recomandă următoarele tipuri de ambalaje:

Sticlărie, parbrize, geamuri – ambalaj special compartimentat din lemn, umplut cu polistiren;

Piese auto, echipament electrocasnic – ambalaj de carton presat, umplut cu polistiren;

Articole de pescuit – ambalaj de carton multiplus stratificat umplut cu polistiren;

Mobilă, piese mobilier și instrumente muzicale – ambalaj de carton presat umplut cu polistiren și sigilat cu folie protectoare;

Produse albe, frigider, mașină de spălat, aragaz – ambalaj de lemn umplut cu polistiren.

(Nerespectarea acestor instructiuni ,duce la exonerarea raspunderii curierului in cazul in care se produc pagube prin degradarea, spargerea ,zgarierea si alte accidente ce sunt produse din cauza neambalarii corespunzatoare.)

Sunt excluse de la preluare următoarele trimiteri poștale, inclusiv constând în:

- trimiterile ambalate necorespunzător,

- trimiterile poștale legate cu banda, 

- produsele alterabile, care pot fi contagioase, pot provoca greața, - rămășitele umane,

- animale vii și plante,

- motoare

- bunuri ambalate vrac, în pungi, în saci, borcane,

- bunuri cu valoare deosebita, cum sunt de exemplu banii, timbrele, metalele prețioase documentele de valoare financiara, taloanele câștigătoare extrase și cele similare, perle, bijuterii, pietre prețioase, titluri de valoare, bilete de jocuri de noroc câștigătoare;

- obiecte de arta, obiecte cu valoare personala,

- bunuri perisabile, bunuri sensibile la temperatura sau care necesită o temperatură controlată;

- muniție, arme de foc, explozibile și similare, 

- trimiteri poștale adresate către căsuța poștală a destinatarului,

- trimiteri poștale care prezinta etichete vechi, neîndepărtate.

- trimiterile poștale constând în bunuri pentru care sunt stabilite condiții speciale de transport, prin dispoziții legale administrative, economice, sanitare, veterinare, fitosanitare și altele similare;

- trimiteri poștale ale căror ambalaj prezintă inscripții care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, precum și trimiterile poștale constând în bunuri care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, dacă se depun neambalate sau în ambalaj transparent;

- trimiteri poștale internaționale având ca obiect produse de redevența, băuturi alcoolice, tutun;

- produse considerate periculoase conform ADR (Ordonanța despre transportarea pe drumuri publice de trimiteri poștalelor periculoase),

- trimiterile poștale (bunurile) a căror expediere este interzisa în conformitate cu toate sancțiunile aplicabile, de exemplu, din cauza conținutului lor, destinatarului vizat sau tarii către care sau din care urmează sa fie trimise; sancțiunile includ toate legile, regulamentele și ordinele care impun pedepse (inclusiv, restricții comerciale și sancțiuni economice) unor tari, persoane fizice sau juridice, incluzând, dar fără a se limita, la sancțiunile impuse de Organizația Națiunilor Unite, Uniunea Europeana și de statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea nu pot face obiectul trimiterilor poștale bunurile al căror transport este interzis prin dispoziții legale, fie chiar și pe o porțiune de parcurs (de exemplu, dar fără a se limita la acestea: substanțe explozive, toxice, inflamabile, psihotrope, droguri, arme sau părți ale acestora, muniții, etc.). Expeditorul/integratorul are obligația de a nu introduce în rețeaua poștală trimiteri poștale al căror obiect este interzis prin dispozițiile legale.

-orice diferenta de calitate si cantitate sau nemultumire din partea clientului se specifica in scris pe documentul de transport in momentul livrarii , orice reclamatie ulterioara nu poate fi luata in considerare .

Orice expediere facuta cu Scandinavian Courier (sc Logistic 4 you srl) are la baza ca si contract comercial ,, Termeni si conditii ,, care sunt acceptate de parti in momentul plasarii comenzii si semnarii documentului de transport.